Verzorgingssalon Erna

Erna is meer dan alleen maar een schoonheidsspecialiste. Ze streeft er al 29 jaar naar u optimaal te verzorgen. U goed doen voelen in uw huid en lichaam is haar doel. Hier vindt u info over hoe Erna u kan helpen ontspannen.

Massage

Andullatiematras

De behandelingsmethode is een combinatie van mechanische vibraties en infrarood warmte en bestaat uit volgende principes:

 1. Een energieboost in onze cellen.
 2. Vermindering van pijnsignalen, vrijkomen van endorfines. (lichaams eigen pijnstiller)
 3. Verbeterde bloedcirculatie.
 4. Activeren van ontspanningmechanismen.
 5. Stimuleren van de lymfestroom

Meer informatie…

Therapeutische massage

Regelmatig een relax massage verbetert de algemene gezondheid en vitaliteit. Massage ontspant de spieren, bevordert een gezonde bloedsomloop, de doorstroom van energie en tevens wordt het lymfesysteem gestimuleerd zodat afvalstoffen makkelijker uit het lichaam afgevoerd kunnen worden.

Massage brengt een gevoel van rust en beïnvloedt het lichaam positief. Het zenuwstelsel en het hormonaal systeem worden in balans gebracht waardoor organen beter kunnen functioneren. Blokkades, in de vorm van lichamelijke plaatselijke spanningen, worden gemakkelijker losgelaten.

Hotstone massage

De hotstone massage is gebaseerd op de thermotherapie. Bij de massage worden verwarmde lavastenen op het lichaam geplaatst om daarna met effleurage bewegingen het lichaam te masseren.

Met warme olie en kleine stenen wordt u gemasseerd. Deze bassaltstenen hebben het vermogen om veel warmte vast te houden en geleidelijk af te geven wat ontspannend is voor het zenuwstelsel. Een hotstone massage heeft een ontgiftende werking, een stimulerende werking voor organen en opent de chakra's.

Deze hotstone massage wordt bovendien aangevuld met aroma therapie specifiek voor de 7 chakra's, zodanig dat het energetisch centrum van elke chakra zich opent.

Cellulitis

Cellulitisbehandeling

Een cellulitis behandeling in verzorgingssalon Erna verloopt als volgt...

 • analyse via temperatuurmeting met de klant.
 • scrub met zeezouten.
 • manuele cellulitistechnieken (rollen, kneden, tappoteren) met G5 apparaatcombi (dieptewerking) en produkten voor cellulitis-afbraak.
 • Chocoladepakking: de cacao in de algen verbindt de lipiden en helpt de vetten te verbranden in het lichaam, ondersteund door bodycontourgel (bevat zeewierextract, klimopblad en menthol).

Pakking

Algenpakking

Algen- en Dode zee producten ondersteunen vele huidproblemen o.a. eczema, psoriasis, ...

Dit is een zeer ontgiftende, zuiverende behandeling. Algen geven mineralen af aan de huid die de vrije radicalen afbreken en de weerstand verhogen.

Soft body pakking

Voedend, hydraterend en rijk aan vit. A & E.

Multireinigende algenpakking

Ontgiftend en zuiverend. Algen geven mineralen af aan de huid die de vrije radicalen afbreken en de weerstand verhogen.

Groene leempakking

Bevat heilzame mineralen rijk aan enzymen die de opname van mineralen en vitamines bevorderen. Goed voor het bindweefsel.

Waterrôme Pakking

Lichaamspakking met een synergie van zuivere, natuurlijke en in water oplosbare etherische oliën. Deze verzorging is tegelijk:

 • een activerende en zuiverende (ontslakkende) warmtetherapie.
 • een rustbrengende, harmoniserende warmtetherapie.
 • een bevrijdende (ontstuwende) warmtetherapie die de aders versterkt.

Pijnbestrijding & Reflexologie
Lid van de Vereniging van Belgische voetreflexologen

Pijnbestrijding met APS therapie (Actie Potentiaal Simulatie)

In mijn schoonheidssalon kan je ook terecht voor deze elektrotherapie waarbij gelijkstroom en zeer lage stroomsterktes worden gebruikt om de natuurlijke processen in het lichaam te stimuleren. De APS therapie wordt aanbevolen voor de behandeling van acute en chronische pijn, en ook voor versnelde wondgenezing, versneld herstel van ontstekingen & botbreuken.

Voetreflexologie

Een reflexologie behandeling is een ontspannende massage van de voeten, maar met een genezende uitwerking op het hele lichaam.

Al onze organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op de voeten, de handen en de oren. Die plaatsen noemen we "reflexzones". Massage van deze zones kan energieblokkeringen opheffen en aldus de gezondheid herstellen.

Voetreflexologie relaxeert en harmoniseert het lichaam en verhoogt het zelfgenezend vermogen van ons lichaam voor 80 % van de klachten veroorzaakt door stress. Door het onspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, kunnen veel klachten verdwijnen, omdat verstoorde harmonieën hersteld worden.

Reflexologie is aangewezen bij stress, burn-out, overspanning, pijnklachten, hormonale verstoringen, darmklachten, spijsverteringsstoornissen, orgaanblokkages, hoofdpijn/migraine, hernia, neuralgie, RSI, slaapproblemen, geklemde zenuwen, etc.

Meer informatie…

Extra's

Moxa therapie

Bij deze uit China afkomstige therapie, wordt Moxa (een bijvoetkruid) gebruikt om energieblokkages op te heffen bij littekenweefsel of warmte energie toe te voegen bij burn-out of algemeen te weinig energie.

Bachbloesem therapie

Dr. Edward Bach (1886-1936) beschouwde ziekte als het niet in balans zijn van lichaam, geest en ziel. Reeds in de jaren 30, ontwikkelde hij een behandelmethode met 38 remedies bereid uit bloesems van planten, bomen en struiken.

Bloesem therapie is dus een zachte, volstrekt veilige, natuurlijke geneeswijze. Elke bloesem heeft zijn eigen specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. De remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor iedereen. Ze zijn niet verslavend en belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

Bachbloesems zijn echter geen medicijnen. Ze werken meer als een katalysator die ons helpen om beter om te gaan met emoties en meer in balans te komen. De levenskracht kan weer stromen, waardoor de natuurlijke weerstand wordt hersteld.

De remedies worden vaak gebruikt bij gemoedstoestanden van allerlei aard zoals: depressie, lusteloosheid, verdriet, eenzaamheid, jaloezie, spanningen en bij trauma verwerking.

Meer informatie…

Aromatherapie

Het spreekwoord 'een gezonde geest in een gezond lichaam' indachtig, kan aroma-therapie toegepast worden als aanvulling op een beauty behandeling. En dit zowel als psychologische opkikker, maar eveneens voor de geneeskundige werking ervan.

Kleurentherapie en edelsteentoepassing

Therapie die gebruik maakt van de energetische kracht van de kleuren en edelstenen:

 • Rood: wortel chakra geeft stabiliteit en basis vertrouwen.
 • Oranje: milt chakra geeft energetische stimulatie.
 • Geel: navel chakra geeft moed voor veranderingsprocessen.
 • Groen: hart chakra heft blokkages op zodat je jezelf terug vindt en opent de deur voor hart tot hart communicatie.
 • Blauw: keel chakra bevordert open en eerlijke communicatie.
 • Indigo: voorhoofd chakra of derde oog, bevordert je intuïtie en spirituele gave.
 • Violet: kruin chakra geeft inzicht en bevordert intuïtief aanvoelen van anderen.

Hopi-Oorkaars therapie

De oorkaarsen therapie vindt zijn oorsprong bij de Hopi-indianen. De kaarsen bestaan uit zuivere bijenwas vermengd met geneeskrachtige kruiden en linnen.

Terwijl u rustig op uw zij ligt, wordt een kaars zachtjes in het oor gebracht. U hoort een zacht knetterend geluid terwijl de kaars brandt op een veilige afstand van het oor.

Deze therapie is vooral rustgevend en stress-verlichtend, maar ook heilzaam tegen slaapproblemen, migraine, verstopte sinussen, keelpijn, hoofdpijn, oorsuizen, oorstoppen, oorpijn, ...

Voedingssupplementen

Het is belangrijk dat je je uiterlijk en innerlijk verzorgt. De juiste dosering en combinatie van nutrienten zijn immers van groot belang voor een optimaal effect. Supplementen voor een een verhoogde vetverbranding, een goede darmwerking, innerlijke rust, cholesterolcontrole, evenwichtige hormoonspiegel, soepele spieren en gewrichten, ondersteuning en opbouw van kraakbeen, anti cellulitis, anti aging

Verzorgingssalon Erna

Verzorgingssalon Erna heeft een jarenlange ervaring in gelaatsverzorging en voetverzorging. Ook gespecialiseerd in voetreflexologie.
Klanten uit de brede regio rond Bonheiden (Rijmenam, Keerbergen, Putte, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw Waver).

Verzorgingssalon Erna © 2023